Doorzaaien 

De verjongingskuur voor uw gazon

Het in topvorm houden van uw gazon is geen sinecure. Een doorregende lente of een te droge zomer leiden al snel tot een schrale grasmat die overwoekerd wordt door onkruid of mos. Een verouderd of aangetast gazon laten weghalen en opnieuw inzaaien of aanleggen van nieuwe graszoden is een zeer ingrijpende, arbeidsintensieve en vooral dure oplossing.

Doorzaaien is een betaalbaar en efficiënt alternatief. Met behulp van een doorzaaicombi kan ik namelijk in een handomdraai een verouderd en uitgedund gazon renoveren door het inbrengen van nieuw gras in uw bestaande grasmat. Dit goedkope alternatief kan daarenboven snel gebeuren en garandeert een zichtbaar resultaat in minder dan een maand tijd. Bovendien is het gazon onmiddellijk na het doorzaaien weer beschikbaar voor normaal gebruik.

Wanneer (door)zaaien?
De ideale, natuurlijke periode van het jaar om gras te zaaien is het voorjaar (mei - juni) en het najaar (september - oktober). Gedurende de zomerperiode is het ook mogelijk, enkel niet aan te raden bij extreme droogtes.

Wat kost doorzaaien?
Doorzaaien wordt aangeboden in een totaalpakket, en dit houdt in: verticuteren, bemesten en doorzaaien.
Hieronder ziet u onze tarieven voor deze werkzaamheden in regio Antwerpen.

Oppervlakte Prijs per m²
Tot 100m² €1,40 per m²
Van 100m² tot 300m² €1,10 per m²
Van 300m² tot 500m² €1,00 per m²
Meer dan 500m² €0,85 per m²